Новини

Відзначення Дня університету

13 жовтня 2015 року Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького урочисто відсвяткував День університету інтегрувавши свято Покрови Пречистої Богородиці, День створення українського козацтва, День створення української повстанської армії та День захисника України (http://cdu.edu.ua/news/1015-den-universytetu-vidsviatkuvaly-v-cherkaskomu-natsionalnomu.html).

Поряд із офіційними заходами університет у форматі «наукового пікніка» презентував учасникам дійства все різноманіття навчальних спеціальностей. До презентації активно долучилися викладачі та студенти інституту фізики, математики та КІС.

Зокрема, спеціальність «Фізика і астрономія» була представлена когортою активних студентів, які демонстрували фізичні "цікавинки" і запрошували бажаючих поекспериментувати та власноруч перевірити непохитність фізичних законів. У стилі козацьких забав були представлені демонстрації «Розірви Магдебурзькі півкулі», «Спробуй розбити склянку», «Подолай гіроскопічний ефект» та інші. Хоча склянка залишилася нерозбитою (незважаючи на численні спроби і великих, і дужих), а гіроскопічний ефект неподоланий, запрошені на свято школярі мали змогу отримати солодощі за кмітливість та допитливість. Переможцями глядацьких симпатій стали демонстрації «Фігур Хладні» та «Сяючий огірок». Спеціальність "Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології" презентувала на науковому пікніку робота Lego, який під управлінням програм, написаних студентами відповідної спеціальності, рухався, вітаючи гостей заходу. А ще, всі бажаючі могли зазирнути в дзеркало з ефектом нескінченності та познайомитися з Android-based комп’ютерною грою, розробленою студентом 4-го курсу Іваном Ковалем. Викладачі спеціальностей "Математика" та "Прикладна математика" показали цікаві презентації про свої спеціальності. Незважаючи на хмари, які завадили переконатися у наявності плям на Сонці, й прохолодну погоду захід пройшов у теплій атмосфері, а охочі навіть посмакували гарячим козацьким кулішем.

Користуючись нагодою, студентський актив Фізмату запрошує усіх бажаючих до «ШКОЛИ ЮНОГО ФІЗИКА». Заняття проводяться щовівторка з 16.00 до 17.30 в аудиторії 279, корпус № 3. У плані роботи передбачено демонстрацію цікавих фізичних дослідів та експериментів, розв’язування фізичних задач, проведення фізичних вікторин, ознайомлення із сучасними досягненнями фізичної науки, тощо. Заняття проводяться безкоштовно!

Останнє редагування: Вівторок, 20 жовтня 2015 13:49
Інші статті в цій категорії: « Турнір "Що? Де? Коли?" Запрошуємо на КВН! »