Новини

ДЕНЬ ФІЗМАТУ - ЯК ЦЕ БУЛО!

12 квітня 2017 року студенти, викладачі та колишні випускники навчально-наукового інституту фізики, математики та комп’ютерно-інформаційних систем вчергове відзначили День Фізмату. Зазначимо, що цей день фізматяни святкують вже 56 рік поспіль, починаючи з 12 квітня 1961 року.

Цікаві заходи чекали на студентів від самого ранку. День розпочався зі святкового фізико-математичного та програмістського квесту, учасниками якого стали вісім студентських команд всіх курсів та спеціальностей ННІ фізики, математики та КІС. Під час проходження квесту студентам потрібно було вирішувати нестандартні фізичні, математичні, програмістські завдання та головоломки, демонструвати командну гру та волю до перемоги, а ще вміння швидко бігати. У напруженій боротьбі перемогу здобула команда групи 3-А студентів-фізиків у складі Іванни Морозюк, Тетяни Коцюби, Андрія Гонди, Костянтина Пироженка, Олександра Ластівки, Миколи Краснюка, Олександри Микитась та Вікторії Харченко. Друге місце виборола команда групи 5-А у складі Дмитра Ткаченка, Олександра Карпенка, Ірини Таргонської, Владислава Мироненка, Владислава Шпильового та Ігоря Божка. Третє місце розділили команди студентів математиків та прикладних математиків М-3 (Тетяна Варяниця та Олександр Христенко) та ПМ3 (Дмитро Степанюк, Дмитро Ужва та Олександр Куценко). Хоча командам студентів першого курсу груп 1-А, 1-В, ПМ1 та МС-1 й не вдалося перемогти цього року, але вони показали дуже хороші результати. Квест організовано та проведено доцентом кафедри автоматизації та комп’ютерно-інтегрованих технологій Галиною Луценко та доцентом кафедри прикладної математики та інформатики Наталією Красношлик.

Об 11.20 відбулася посвята першокурсників у студенти. Для "успішної" посвяти першокурсники мали згадувати формули, злагоджено танцювати, робити селфі з викладачами та отримати символічну печатку. Оригінальним моментом посвяти став студентсько-викладацький флешмоб, учасники якого сформували речення "Я ЛЮБЛЮ ФІЗМАТ", що було знято за допомогою безпілотного літаючого пристрою, люб’язно наданого командою "Автомайдан-Черкаси".

Святкові заходи продовжилися турніром "Що?Де?Коли?", ведучим якого був постійний учасник черкаського клубу знавців "Що?Де?Коли?", доцент кафедри державно-правових дисциплін Геннадій Волошкевич. За перемогу в турнірі змагалися чотири студентські команди та дві команди викладачів. Переможцями стала команда "Дирекція" (Галина Луценко, Юрій Лещенко, Світлана Ральченко, Володимир Власенко, Ірина Юстик, Юрій Ляшенко), яка з розривом всього лише в один бал обіграла команду студентів-математиків "33" (Богдан Тимошенко, Валерія Гонза, Тетяна Варяниця, Олександр Христенко, Олександр Ластівка та Марина Лисенко). Всі команди-учасники продемонстрували високий рівень ерудиції, логічне мислення та хороше почуття гумору, отримавши на завершення солодкі призи.

Також, протягом дня тривав конкурс студентських плакатів до Дня Фізмату. Цього року було відзначено плакати, які представили студенти груп М-2, 1-В та М-3.

Новинкою стало нагородження переможців учнівського турніру задач-оцінок імені Михайла Сіденка, який було започаткованого цього року. Серед учасників турніру були школярі Черкаського, Смілянського, Чигиринського та Золотоніського районів Черкаської області. Відзнаки переможцям вручали Олександр Сіденко, завідувач кафедри фізики доцент Микола Пасічний та професор кафедри фізики Андрій Гусак.

Традиційно кульмінацією святкувань став концерт, підготований студентами ННІ фізики,математики та КІС за активної участі доцента кафедри математики та методики навчання математики Оксани Бочко. З вітальним словом до студентів та минулорічних випускників звернулися почесні декани фізмату – Людмила Кляцька та Олег Богатирьов. Ще одну приємну місію виконав директор інституту Юрій Ляшенко, вручивши відзнаки студентам 3 курсу спеціальності "Фізика" Олегу Боброву та Андрію Гонді, які брали участь в ІІ етапі Всеукраїнської студентської олімпіади 2016/2017 н.р. з дисципліни "Математика" і показали високі результати – Олег Бобров здобув перемогу, посівши друге місце (відзнака за перше місце цього року не присуджувалася взагалі), а Андрій Гонда став призером, зайнявши сьоме місце. Надалі сцена була у повному розпорядженні студентів, які співали, танцювали, демонстрували вміння веселити та підтримувати святковий настрій глядачів. Активними учасниками та організаторами концерту були Юрко Оксана, Тимошенко Дмитро, Джулінський Дмитро, Зінченко Михайло, Ляшко Анатолій, Вареньє Олександр, Тесля Катерина, Деревінська Ілона, Проценко Маргарита, Москалик Марина, Костенко Марія, Марченко Наталія, Бринько Олена, Новікова Вікторія, Черниш Руслана, Ягоденко Ольга, Любіченко Яна, Крючка Таміла, Моторна Ярослава, Тютенко Василь, Манжара Владислав, Морозович Владислав, Дерев'янко Сергій, Вакула Анатолій, Костенко Сергій, Проценко Андрій, Щербина Микола, Куценко Олександр.

Світла, дружня атмосфера Дня Фізмату вкотре підтверджує, що "ФІЗМАТ – це Ти, ФІЗМАТ – це Я, ФІЗМАТ – це Інтеграл-сім’я, ФІЗМАТ – the Best, ФІЗМАТ – Еліт, ФІЗМАТ – це України цвіт!".

Останнє редагування: Вівторок, 25 квітня 2017 10:17