Новини

Як першокурсники ННІ інформаційних та освітніх технологій історію вивчали

За ініціативи кураторів та підтримки викладача історії першокурсники ННІ інформаційних та освітніх технологій провели виїзні заняття з історії та культури України в одному зі славетних і мальовничих куточків нашого краю — Чигиринщині. Програма передбачала відвідання основних пам’яток Національного історико-культурного заповідника «Чигирин» — музею і резиденції Богдана Хмельницького, Бастіону Дорошенка і парку на Замковій горі, Іллінської церкви в Суботові, Мотронинського монастиря і Дуба Залізняка.

Упродовж всієї поїздки студентів супроводжували надзвичайно цікаві розповіді викладачі історії ЧНУ — Андрія Касяна. Молодь почула (і головне побачила) багато цікавого і про минуле, і про сучасне Чигиринщини. Зокрема, всіх вразило місто-привид, що залишилося від недобудованої Чигиринської атомної електростанції.

Майже всі студенти народилися та виросли на Черкащині, але її чарівна природа і багата історія не перестають дивувати і переповнювати гордістю.

Поїздка припала на  одне з великих релігійних свят — Різдво Пресвятої Богородиці (Друга Пречиста). За народним календарем цього дня настає осінь, за церковним — це день вшанування жінки як продовжувачки роду і свято радості, коли після церковних молитов наші предки збирали веселі гостини. Настання осені зовсім не відчувалося — день був погожим і по-літньому жарким, а от церковні передзвони супроводжували нас скрізь і додавали подорожі урочистості. Насичені історичними фактами та цікавими бувальщинами, першокурсники влаштували пікнік на галявині біля озера (готували дівчата, а прибирати допомагали хлопці).

Організації поїздки посприяли: фінансова підтримка екскурсійної програми у музеях — профспілка Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького, змістовні і цікаві розповіді — лектор з історії Андрій Касян, медична підтримка — медпрацівник університету Ольга Столярова, комфортабельний автобус і безпечна поїздка — водій Сергій (перевізник «Сервіс-Авто»), ідея і допомога в організації поїздки — куратори першокурсників Світлана Ральченко і Тетяна Запорожець.

ННІ ІОТ бажає всім хороших поїздок у дружній компанії та приємних спогадів!

Студенти першого курсу ННІ інформаційних та освітніх технологій

 

cdu.edu.ua
Сайт Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького
Джерело:cdu.edu.ua
Сайт Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького

Джерело:cdu.edu.ua
Сайт Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького

Останнє редагування: Вівторок, 10 жовтня 2017 13:04