Новини

Всеукраїнський диктант національної єдності

Пропонуємо Вашій увазі репортаж про написання Всеукраїнського диктанту національної єдності студентами та викладачами нашого інституту (за матеріалами сайту Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького).

Створили свої осередки для написання диктанту студенти й викладачі ННІ інформаційних та освітніх технологій. Там писали радіодиктант більше сотні студентів.

Професор кафедри фізики, доктор фізико-математичних наук ННІ ІОТ Андрій Гусак зізнається, що цього року він вперше долучився до написання диктанту. Упевнений, що це хороша справа. «Мені текст сподобався. Орфографію пам’ятаю, однак стосовно деяких знаків пунктуації не впевнений. Думаю, що декількох помилок допустився. У цілому враження позитивне. Справді був піднесений настрій і певне відчуття урочистості», — розповідає Андрій Михайлович.

Натомість доктор фізико-математичних наук, директор Центру фізико-хімічних досліджень Тетяна Запорожець розповіла, що вже втретє пише диктант національної єдності. Пригадує, що вперше писала диктант у 2015 році. Тетяна Василівна впевнена: «Це один із тих заходів, коли ми маємо можливість задуматися про нашу мову. Цією акцією ми висловлюємо свою національну позицію і, звісно, перевіряємо грамотність».

Студент 1 курсу ФОТІУС Владислав Нікітюк у школі вже писав радіодиктант. Цього року також виявив ініціативу і спробує вперше надіслати свій текст на перевірку. «Для мене це можливість відчути себе учасником масштабної акції», — каже студент.


Джерело: cdu.edu.ua
Сайт Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького


Джерело: cdu.edu.ua
Сайт Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького

Останнє редагування: П'ятниця, 10 листопада 2017 11:03
Інші статті в цій категорії: « Диктант національної єдності! Увага! »