Новини

23 березня студенти проходили курс надання першої ДОмедичної допомоги

Студенти першого курсу Навчально-наукового інституту інформаційних та освітніх технологій які навчаються за спеціальністю: Математики та Середня освіта (Математики) відвідали “Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Черкаської обласної ради” для проходження навчання з надання домедичної допомоги за навчальною програмою другого рівня.

Перед надзвичайно цікавою теорією, студенти проходили тест, чи можуть і вміють вони діяти не маючи навичок надання першої домедичної допомоги, результати показали те, що інформація як врятувати життя людини їм просто необхідна.

Інструктори-викладачі навчально-тренувального відділу розповідали студентам, що потрібно робити при “Обструкції дихальних шляхів”, при “Клінічній смерті”, при різних видах кровотечі. Викладачі розповідали та показували на практиці як вірно проводити “Серцево-легеневу реанімацію”. Також студенти дізнатись, що існує так званий “Ланцюг виживання” і що потрібно робити, коли на твоїх очах стає зле людині.

Кожен інструктор розповідаючи та відкриваючи для студентів нову тему показували на практиці, як вірно діяти, щоб не завдати шкоди собі та постраждалому, а також, як врятувати чиєсь життя. Також на практиці студенти могли ознайомитись з засобами надання першої невідкладної допомоги, якими сьогодні користується Швидка допомога. Студенти активно брали участь в обговоренні всіх висвітлених тем.

Після теорії студенти перейшли до практики. Викладачі навчали, як вірно накладати джгут при кровотечі і студенти тренувались на собі і на своїх одногрупниках. Також було проведено практику на спеціальних манекенах, як проводити “Серцево-легеневу реанімацію”. Всі активно брали участь та задавали запитання.

Після успішно складеної практики студенти отримали офіційне посвідчення, про те, що вони можуть і знають, як діяти в екстреній ситуації, як врятувати людині життя.

Керівництво навчального центру відмітило, що це була перша група студентів з Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

Студенти Навчально-наукового інституту освітніх та інформаційних технологій вдячні всім інструкторам-викладачам “Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Черкаської обласної ради”, а саме: Безвугляку Анатолію Васильовичу, Скакуну Андрію Володимировичу, Нехаєнку Дмитру Сергійовичу, Марюхені Євгену Миколайовичу та директору навчального центру Фесуну Ігорю Анатолійовичу.

Ця зустріч відбулась завдяки Пахомову Якову Івановичу – це тато студентки, яка навчається в ЧНУ ім. Б. Хмельницького в ННІ ІОТ за спеціальністю Середня освіта (Математика), яка також проходила це навчання.

 

Останнє редагування: Середа, 04 квітня 2018 14:50