Новини

ПІШОВ ІЗ ЖИТТЯ ОЛЕГ ІВАНОВИЧ БОГАТИРЬОВ

4 травня 2018 року непоправної втрати зазнала вся родина ННІ інформаційних та освітніх технологій. Пішов із життя Олег Іванович Богатирьов, кандидат фізико-математичних наук, доцент, заслужений працівник освіти України. А ще - Людина, чиє життя та невтомна праця були пов'язані з Фізматом протягом більш ніж шістдесяти років.

Олег Іванович Богатирьов вступив до Черкаського педагогічного інституту на фізико-математичний факультет у 1954 році, обравши спеціальність "вчитель фізики і основ виробництва". Навчався на відмінно, був ленінським стипендіатом. Після закінчення інституту працював учителем фізики у с. Пшеничники Канівського району. У 1962 році був прийнятий на роботу до рідного Черкаського педагогічного інституту. Спочатку обіймав посади асистента кафедри фізики, старшого викладача. Закінчивши аспірантуру з оптики у 1983 році, Олег Іванович захистив кандидатську дисертацію на тему "Порівняльне дослідження фото та рентгенолюмінісценції фотографічних емульсій та монокристалів галогенідів срібла". Загалом, у доробку О.І. Богатирьова більше 100 наукових робіт.

У 1983 році Олега Івановича було обрано деканом фізико-математичного факультету, а після реорганізації він очолював фізичний факультет. З 2005 року - Олег Іванович почесний декан "фізмату".

Олег Іванович Богатирьов постійно дбав про розвиток рідного факультету, його наукових шкіл, викладацької діяльності. Більшість з нинішніх викладачів інституту інформаційних та освітніх технологій є серед учнів Олега Івановича. Його глибока ерудиція, щира відданість викладацькій справі, вміння не втрачати інтересу до новинок фізики та блискуче розповідати про них, гордість за рідний факультет назавжди залишаться в пам'яті численних поколінь фізматян.

Колектив ННІ інформаційних та освітніх технологій сумує з приводу непоправної втрати та висловлює глибоке співчуття рідним та близьким Олега Івановича. 

Прощання з Олегом Івановичем Богатирьовим відбудеться в неділю, 6 травня, о 10.45 у Будинку скорботи м. Черкаси.
Джерело: cdu.edu.ua
Сайт Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького

 


Джерело: cdu.edu.ua
Сайт Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького

Останнє редагування: Субота, 05 травня 2018 10:59