Новини

Вітаємо з успішним захистом!

23 жовтня 2015 року в Університеті Гренобля відбувся публічний захист дисертації на здобуття наукового ступеня доктора філософії (PhD) випускника аспірантури кафедри фізики ЧНУ Олексія Ляшенка.

Тема дисертації має безпосереднє відношення до високих технологій в галузі з'єднання матеріалів у мікроелектронних приладах: "Moullage, germination and croissance lors du brassageen electronique - Змочування, зародкоутворення та ріст у процесах пайки в електроніці". Наукові співкерівники роботи - проф. Андрій Гусак (кафедра фізики ЧНУ) та проф. Фікірі Одаж (Університет Гренобля). 

photo defense

Це не перший захист фізиків Черкас у провідних університетах світу. До цього були наші випускники  Віталій Вовк (Німеччина), Сергій Леонцев (США), Андрій Тарановський (Німеччина), Олександр Малий (Сингапур), Вадим Куліш (Сингапур). Але всі вони закінчували ЧНУ як студенти, а навчалися в  аспірантурах закордонних університетів. Олексій Ляшенко навчався у спільній українсько-французькій аспірантурі і 50 відсотків роботи (в основному теоретичну частину) виконав, працюючи в Черкасах. Захист пройшов успішно, цікаво, неформально. Комісія (яка складалася з  професорів університетів Гренобля, Парижа, Марселя, Лотарингії, Черкас) офіційно визнала дисертацію блискучою, а Олексію Ляшенку присвоїла ступінь доктора філософії.  

Наші вітання Олексію, його керівникам, батькам і колегам!

Останнє редагування: Понеділок, 26 жовтня 2015 09:03