Новини

Семінар "Нова школа: фізика та математика"

Шановні колеги!

Навчально-науковий інститут фізики, математики та комп’ютерно-інформаційних систем Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького спільно з КНЗ Черкаським обласним інститутом післядипломної освіти педагогічних працівників запрошує Вас до участі в роботі Міждисциплінарного методичного семінару "Нова школа: фізика та математика" для вчителів фізики і математики.

Під час роботи семінару "Нова школа: фізика та математика" плануються виступи провідних фахівців з навчання фізико-математичних дисциплін щодо сучасного стану та стратегії розвитку фізико-математичної освіти, розгляд оригінальних методичних підходів, обговорення актуальних питань співпраці шкіл та вищих навчальних закладів, а також презентації фізичних експериментів, робототехніки, комп’ютерних розробок, дистанційних курсів тощо.

Сподіваємося, що наш семінар виявиться корисним майданчиком для генерації, розвитку та впровадження передових ідей та ініціатив учителів і викладачів дисциплін фізико-математичного профілю різних навчальних закладів. Він планується під девізом “Фізмат освіта – крок у майбутнє”. Активним доповідачам Міждисциплінарного методичного семінару планується видавати Сертифікати учасника.

Перше засідання Міждисциплінарного методичного семінару "Нова школа: фізика та математика" відбудеться: 3 листопада 2016 року о 10 год.

Місце проведення – м. Черкаси, бульв. Шевченка, 79, ЧНУ, корпус №3, ауд. 301.

Регламент семінару

930-1000 – реєстрація учасників.

1000 – Пленарне засідання.

1. Вітальне слово. Співпраця шкіл та університету як елемент успішної підготовки школярів до здобуття вищої освіти. Аналіз правил вступу в ВНЗ України в 2017 році. Директор інституту ФМ КІС Ляшенко Ю.О.

2. Компетентнісний підхід в освіті. Проф. Тарасенкова Н.А.

3. Використання онлайн середовища Міксіке в навчально-виховному процесі. Методист математики КНЗ ЧОІПОПП Козлова О.М.

4. Підготовка учнів до участі у конкурсах та турнірах юних винахідників і раціоналізаторів. Доц. Дідук В.А., доц. Король Я.Д.

5. Презентація підготовчих дистанційних курсів ННІ ФМКІС ЧНУ до складання випускниками шкіл ЗНО з математики та фізики. Доц. Гриценко В.Г., доц. Гладка Л.І.

Обмін досвідом.

6. Реалізація індивідуальних освітніх траєкторій учнів в освітньому середовищі багатопрофільної школи. Вчитель математики Черкаської ЗОШ І-ІІІ ст. №15 Окунєв Б.Й.

7. Організація проектної діяльності учнів в області фізики. Вчитель фізики Черкаської ЗОШ І-ІІІ ст. №5 Федорчук О.М.

1220-1300 – Кава-брейк

1300 – Секційні засідання:

1. Демонстрація оригінальних фізичних дослідів та математичних головоломок для проведення екскурсій серед учнів шкіл області. Кафедра фізики ННІ ФМ КІС ЧНУ.

2. Рекомендації до вибору тематики і організації наукової роботи учнів у системі МАН. Проф. Гусак А.М. (фізика), доц. Бабенко С.В. (математика).

3. Про регіональний конкурс проектів з математики. Доц. Богатирьова І.М.

4. Методичні засади підготовки учнів до предметних олімпіад. Доц. Корнієнко С.В (фізика). Доц. Бабенко С.В. (математика).

Про Ваші наміри взяти участь у роботі семінару просимо повідомити за електронною адресою Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. або здійснивши електронну реєстрацію за посиланням https://goo.gl/forms/wpdB6ErBHxcmuRBW2. За оновленням інформації про семінар "Нова школа: фізика та математика" слідкуйте на сайті ННІ фізики, математики та КІС http://www.physmath.cdu.edu.ua/.

 

Останнє редагування: Четвер, 10 листопада 2016 10:38