Новини

Школярі в гостях у фізиків!

Перший день весни подарував незабутні емоції та враження учням 11 класу Черкаської загальноосвітньої школи №3, які 1 березня 2016 року відвідали кафедру фізики, Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

З вступними словами виступили директор Інституту Юрій Ляшенко, який закликав любити фізику, та завідувач кафедри фізики Микола Пасічний. Далі на школярів чекали цікаві речі. Учні мали змогу показати себе, пояснивши цікаві досліди фізичної експериментальної вікторини, які чудово продемонстрував досвідчений лаборант Яків Тарнавський. За це, найкмітливіші отримували невеликі солодкі подарунки. На відвідувачів чекала екскурсійна програма по навчальним та науковим лабораторіям оптики, фізики атома, основ сучасної електроніки. Учні відвідали астрономічну обсерваторію і самі мали змогу відчути себе на деякий час фізиками та астрономами. Також майбутні студенти відвідали Навчально науковий центр фізико-хімічних досліджень і спробували розгледіти елементи мікросхеми на скануючому електронному мікроскопі. І для учнів, і для організаторів, зустріч принесла багато приємних емоцій і нових вражень.

Кафедра фізики запрошує школярів і вчителів фізики завітати до нас і переконатися, що фізика це цікаво. Ми будемо раді провести цікаву експериментальну вікторину та екскурсію до навчально-наукових лабораторій і астрономічної обсерваторії. Чекаємо на Вас!

Останнє редагування: Понеділок, 14 березня 2016 11:46